Ko lahko tudi v današnjih časih analiza vode pokaže, da voda ni pitna

Ko je končno analiza vode pokazala, da je voda pitna in je ni treba več prekuhavati, sem se končno lahko oddahnila. Toliko več dela sem imela zaradi tega, da prav ni bilo več zabavno. Komaj sem čakala, da se ti trije dnevi končajo in bom lahko le natočila vodo iz pipe in mi ne bo treba hoditi v trgovino po plastenke in tako naprej. Res je bilo nadležno.

Sedaj pa razmišljam, kaj bi lahko naredila, če se kaj podobnega zopet zgodi. Prva misel, ki mi je prišla na misel, je bila, da vodo nalijem v plastenke in jo zamrznem. Nisem pa prepričana, le bi bila ta voda vseeno dobra, če bi jo po enem letu recimo odmrznila in uporabila. Imela bi namreč zalogo vode, če bi analiza vode zopet pokazala negativno stanje in ne bi bila pitna. Ko se je to zgodilo sedaj, se je zgodilo, zvečer, ko so bile vse trgovine zaprte in jaz sem bila brez vode. Tako sem morala najprej vodo prekuhati in jo ohladiti, preden sem jo spila. Res je bil dolgotrajen postopek po tem, ko sem zaključila trening in sem res potrebovala veliko vode. Medtem ko sem čakala, da se voda ohladi, sem si vseeno naredila čaj. Ampak je tudi to trajalo res dolgo, preden se je ohladilo. Nisem si pa upala spiti tiste vode po tem, ko je bila analiza vode javno razglašena za neustrezno, ker nisem imela nobene želje, da se zastrupim.

Ko lahko tudi v današnjih časih analiza vode pokaže, da voda ni pitna

Če bi vsaj imela kakšno radensko doma, pa tudi tega nisem imela. Res mi je takratna analiza vode prekrižala načrte. Še dobro, da je bil ponedeljek zvečer in ne sobota, ko so vse trgovine ob nedeljah zaprte in bi morala na bencinsko, ki bi bila seveda prezasedena in tudi vprašanje, ali bi imeli dovolj vode v plastenkah za prodajo. Upam, da bo analiza vode od sedaj dalje, kaže, da je voda pitna.