Ko je potreben ortodont za otroke

Hčerka ima zelo lepe zobe in tako nisva pogosto obiskovali zobozdravnika, ker ni bilo potrebe. Šli sva samo na tiste obvezne preglede, ki so jih imeli. Vedno je bilo vse v redu, tokrat pa sem bila presenečena, ker je zobozdravnica rekla, da bo potreben ortodont za otroke zaradi oblike. Tako sem bila šokirana, da nisem vedela, kaj naj rečem. Vse, kar sem zmogla, sem ji rekla, naj še prosim enkrat ponovi, kaj je narobe z njenimi zobmi, pa mi je rekla, da tukaj gre bolj za ugriz kot za zobe in da je najboljše, da to pogleda ortodont, ker bo najboljše vedel, zakaj se gre. 

Tako sva imeli napotnico in meni še kar ni bilo jasno, kaj je ona videla, tako zelo narobe pri hčerki, ker zame je imela res lepe zobe in pravilni ugriz. Vsi vemo, da preko napotnice čakate na pregled dolgo, ker me je skrbelo, sem hčerko naročila privat. Tako sva prišli na vrsto že naslednji teden. Tudi hčerka se je bala, kaj ji bo povedal ortodont za otroke, ker vem, da že sedaj noče aparata za zobe, kaj šele, da ji bo res rekel, da je nujno potreben. Komaj sem čakala, da pride ta pregled, še dobro, da sva prišli tako hitro na vrsto.

Po pregledu sem šla domov srečna, ker je ortodont za otroke rekel, da ni nobenega straha, da njen ugriz ne bi bil pravilen, da naj kar lepo tako ostane, zraven pa jo je še pohvalil, kako lepe zobke ima. Tudi ona je bila srečna, za njo od tega dne naprej ortodont za otroke ni več nič strašnega, kot do zdaj, ki se ga je bala.

Kako lepo, da se je tako končalo, ker ne vem, kako bi moja hčerka sprejela, če bi morala že tako majhna nositi aparat za zobe. Še dobro, da sva šli samoplačniško, ker tisti ortodont za otroke na napotnico ne vem, kdaj bi bil.