Dan po tem, ko je gasilska intervencija reševala zagorele odpadke

Naslednji dan po tem, ko je bila gasilska intervencija uspešna in so pogasili goreč objekt, kje so odpadki, je bilo še vedno prisotnega nekaj neprijetnega vonja. Na srečo jim je zelo hitro uspelo vse pogasiti in je le manjši del pogorel. Nihče pa ne ve točno, kakšni so bili ti odpadki in me je malce skrbelo, da ni bilo kaj, kar je ustvarilo kaj škodljivega v zraku. Najbrž bi sporočili, ali bi bilo kaj takega ali kako?

S sosedo sva bili večkrat na vezi, če bo morda kaj vedela, ampak žal ni izvedela nič kaj več kakor ostali. Vedeli smo le, da je bila gasilska intervencija uspešna in da ni trajala dolgo časa. Ni mi pa jasno, kako lahko ta pride do požara. Tudi ne prestavljam se kakšni morajo biti varnostni ukrepi za pri podjetju, ki se ukvarja z odpadki. Verjetno morajo imeti kar precej predpisov zlasti pri odpadkih, ki so vnetljivi. Mi je pa vsekakor ta gasilska intervencija dala veliko za misliti. Ko vržem, karkoli v smeti nikoli po tem ne razmišljam več, kaj se z odpadki po tem zgodi. Ali se jih reciklira ali ne. Nič ne vem, kaj se zgodi z njimi. Vem le to, da edino pazim, da vse stvari, kjer so, kakšni podatki od dela ali podjetja raztrgam na prafaktorje, da ni možno, da bi kdo razbral podatke. Dvomim, da se komu da s tem ukvarjati, ampak nikoli se ne ve. Če je zagorel kakšen papir, potem verjetno niti ni tako velik problem. Ampak glede na to, da je še vedno v zraku čuden vonj, dvomim, da je gasilska intervencija včeraj reševala zagorel papir. 

Toliko nekega razmišljanja lahko zbudijo takšne nesreče, ki ga res ne potrebujem za to, da se dobro počutim. Predvsem, ker me je vedno skrbi ali je bila gasilska intervencija res uspešna in ne obstaja še kakšna možnost, da karkoli ponovno zagori.